In Damsigt en de omliggende buurten is al meer dan 40 jaar een gezelligheidsvereniging actief. Het is een prachtig initiatief dat we graag in de juiste vorm willen voortzetten. Vandaar deze enquête onder alle bewoners van de wijk. Voordat we naar de vragen gaan, geven we een korte uitleg van het fenomeen buurtsociëteit.

Eerst even wat het níet is: het is geen studentensoos of een club voor welgestelde ouderen. Het is ook geen gebouw. Een buurtsociëteit is een gezelligheidsvereniging die de bewoners in een buurt of wijk de gelegenheid biedt om elkaar regelmatig te ontmoeten. De hoofdactiviteiten van de vereniging zijn borrelavonden op vaste momenten. Deze hebben een ongedwongen karakter en zijn gericht op het leggen en onderhouden van leuke contacten met mensen uit je eigen woonomgeving. (Een bredere groep dan je directe buren.) De avonden worden vaak aangekleed met een kort programma voor en door mensen uit de buurt zoals een muziekoptreden of een interessante presentatie. Incidenteel organiseert de buurtsociëteit een activiteit buiten de borrelavonden om, bijvoorbeeld een excursie. Bij deze activiteiten past een brede doelgroep van alle volwassenen met interesse in sociale contacten met buurtgenoten. De buurtsociëteit bestaat naast alle andere leuke initiatieven in de wijk zoals straatbarbecues, Koningsdagviering en clubs die zich richten op een specifieke activiteit zoals bridge of koken. De buurtsociëteit is overigens ook iets anders dan de Wijkvereniging. (Dat is de organisatie die de stabiele basis vormt voor alle activiteiten in de wijk door het exploiteren van een wijkgebouw, het verzorgen van de algemene communicatie en het vertegenwoordigen van de wijk in formele processen.)

Deze enquête richt zich dus alleen op het fenomeen buurtsociëteit als gezelligheidsvereniging. We zijn geïnteresseerd in ieders mening, dus ook van bewoners die weinig interesse hebben in de borrelavonden. We danken u alvast hartelijk voor het beantwoorden van de vragen. U kunt de resultaten ervan binnenkort terugzien in de ontwikkelingen rondom onze buurtsociëteit.

Hierbij de link om het online in te vullen:

https://www.survio.com/survey/d/E5B1N7D6N3V1N8T5Q

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.