Woensdag 28 november is voor én door ouderen in de wijk Damsigt een wervelende modeshow gehouden.

Zoals elke woensdagmorgen kwamen de deelnemers aan de Koffieochtend bij elkaar in De Boot, het gebouw van de Wijkvereniging Damsigt. Maar het was geen ‘gewone’ Koffieochtend. Natuurlijk was er koffie en thee; er waren koekjes en cake. Maar verder was bijna alles anders!

De grote, pas gerenoveerde ruimte van De Boot was omgetoverd in een bijna professionele catwalk: er lag een lange rode loper met aan weerszijden stoelen en tafeltjes. En die stoelen waren allemaal bezet door zo’n 50 vrouwelijke én mannelijke toeschouwers die verwachtingsvol uitkeken naar het showen van eigentijdse mode voor de oudere hippe vrouw. Al moet eerlijkheidshalve gezegd worden dat óók verwachtingsvol uitgekeken werd naar de mannequins: 6 deelnemers aan de Koffieochtend tussen de 70 en 93 jaar die op hun eigen wijze op de muziek over de rode loper liepen en soms dansten! Het waren Trudi Cleophas, Brenda van der Krogt, Riet Spaas, Jeanne Hogendoorn, Tiny van der Wees en Cécile Engels. Karin Joustra was de vrouwelijke speaker en introduceerde vol enthousiasme de mannequins en de door hen gedragen kleding.

De haren gekapt (door Sandra Noordoven) en met blosjes en glinstertjes op de wangen (make-up door Sabina Fransen) werden broeken, truien, shirts, jassen, sjaals en tassen geshowd. Op muziek uit de jaren ‘60 liepen de mannequins over de rode loper, draaiden professioneel in de rondte om hun shirt of trui van alle kanten te laten bewonderen en lieten – als toeschouwers dat wilden – even de stof van zo’n trui of shirt voelen.

Bij een shirt met tijgerprint veranderden de handen van de mannequin in kleine tijgerklauwen, tot groot plezier van de aanwezige heren.

Aan het einde van de show liepen de 6 mannequins samen een laatste keer over de loper en zwaaiden onder applaus de feestelijke bijeenkomst uit.

De modeshow werd mogelijk gemaakt door Cecilia Mode die wekelijks op de markt in Leidsenhage te vinden is.

Na afloop vond een loterij plaats en daarna kon kleding gepast en gekocht worden.

Een heerlijke ochtend waar met veel plezier op teruggekeken kan worden.