Woensdag 3 augustus. Alle weersvoorspellingen luiden hetzelfde: het wordt een tropische, zonnige dag. Wijkgebouw De Boot heeft geen airco en de temperatuur binnen zal deze dag weer flink oplopen. Ook nu geldt: regeren is vooruitzien. De Koffieochtend kan veel beter buiten plaatsvinden in de schaduw van een van de grote bomen die Voorburg rijk is. Daarom zijn alle deelnemers aan de wekelijkse Koffieochtend in De Boot per mail of telefoon al geïnformeerd over de gewijzigde locatie waar de koffie geschonken zal worden.
In een bloemrijke tuin aan het Oosteinde, onder grote esdoorns, is het goed toeven. De fuchsia’s in vele vormen, grootte en kleuren staan volop in bloei. Vele zomerbloeiers in alle kleuren blauw, paars en roze passen bij de haast tropische temperatuur.
De halve keuken-inventaris van De Boot is naar de tuin overgebracht: Koffieapparaat, kopjes, glazen, gebaksbordjes, vorkjes en servetjes. Er is een traktatie van een 90-jarige (!), verfrissende sapjes, een geweldige bakplaat met hartige taart en tot slot een ouderwets glaasje advocaat met slagroom.
Een mooie traditie om elk jaar hoogzomer gezamenlijk tussen de bloemen buiten te vieren!