Op donderdag 27 april werd Koningsdag weer als vanouds gevierd in de wijk Damsigt. De stoepen lagen vol met kleedjes van enthousiaste kinderen & (groot)ouders die hun zolder leeggeruimd hadden. Sommige kinderen hadden een spel verzonnen of hun fiets omgetoverd in een koopmanskar! Natuurlijk misten de springkussens, popcornkar, foto-bomb en hamburgerkraam ook niet.

Om 9.00 was de aftrap van de dag met de traditionele ‘versier-je-fiets-kinder-optocht, dit jaar aangevoerd door een Oud-Hollandsch draaiorgel. Vanaf half 11 ging de Voorburgse rockband No Alternative los op het podium. En Koningsdag in Damsigt is niet compleet zonder het Rad van Fortuin wat met swier en plezier werd gedraaid door Theo. Prijzen van een vispakket tot gezichtsbehandeling en van een proefles peuteryoga tot autowasbonnen werden verloot.

De Koningsdag in Damsigt is alleen mogelijk met alle hulp van de vrijwilligers binnen het Oranje Comitee maar ook buren die helpen met de opbouw & afbouw van het feest.

Tijdens de Koningsdag zorgen alle mensen achter de kramen dat iedereen het zijn/haar zin heeft.

 

De volgende bedrijven hebben een bijdrage gedaan aan de dag, waardoor deze feestdag in Damsigt al bijna 40 jaar geheel zelfstandig kan bestaan.

Berkman, Tennispark Overdam, Gelecon, Damsigt Haarstudio, Partou , Beauty Instituut Damsigt, Floris de Koninck, Pitch & Put Golfclub De Star, Proeflokaal Bregje, Marcel Commers Loodgieter, Green Fit, Philips, Zwemschool Silvester, Drankwinkel Peet, Haagse Hof schoonmaak, Sima Installatietechniek, Houweling Open haarden, Van Gijtenbeek Timmerwerken, Energieopwekken.nu, Yogastudio Karuna, Renault de Zeeuw, SMASH Makelaars, Beauty & More, Van Gijtenbeek & Zonen, Tuincentrum Hofstede, Thijs Brand, Kinderboekenwinkel In de wolken, Verfhandel Van Laar, Max Health Club, Visspecialist Martin, Mares Makelaars, Slagerij Vreeburg, IJssalon Fanielje