Lekker dromen in de zomer

Zomer. ’s Morgens vroeg in m’n roeibootje op de Vliet. De zon weerkaats op de boeg van de boot. Ik hoor allerlei vogels fluiten. Het kabbelen van het water tegen de boot maakt me blij. De zon op m’n huid is aangenaam en nog niet te warm. Mijn spieren warmen langzaam op en ik voel me energiek en sterk. Ik ben vroeg m’n bed uitgekomen om de drukte van motorboten voor te zijn en te kunnen genieten van de relatieve rust op het water.

Vroeger had ik dit niet kunnen opbrengen. Ik kon me niet voorstellen dat ik, volledig vrijwillig m’n wekker om 6:45 uur af zou laten gaan en direct m’n bed uit zou komen. Ik hield ervan om uit te slapen. Ging vaak laat naar bed, en kon erop rekenen dat ik onmiddellijk in slaap viel zodra mijn hoofd mijn kussen raakte. En lang uitslapen vond ik heerlijk. Ik was een goede slaper. Vrienden noemden mij wel Marmo(t) als rijmpje op mijn naam.

Dat is veranderd in de loop van de tijd. Dat is geleidelijk gegaan. Ik doe mijn bijnaam van destijds geen eer meer aan. Moeilijk in slaap komen, na enige tijd slapen wakker worden om vervolgens lang wakker te liggen en voor de wekker wakker worden en niet meer in slaap komen, ik weet er inmiddels alles van.

Op een gegeven moment kreeg ik er zoveel last van dat ik besloot dat ik er iets aan wilde doen. En dat heeft me goed geholpen! Na het opzoeken van informatie over beter slapen ben ik gaan experimenteren met de tips die ik tegenkwam. Dat ging met vallen en opstaan. Ik heb m’n gedrag op sommige punten aangepast om mijn nachtrust te verbeteren. En dat werkt. Meestal. Ik voel me weer energiek. En het zorgt ervoor dat ik 3 keer in de week zonder pijn en moeite om 6.45 uur m’n bed uitkom om te kunnen genieten van het roeien.

Hoe slaap jij? Wil je ook (weer) beter slapen? Kom naar mijn (gratis*) workshop ‘Beter Slapen’ in Wijkgebouw de Boot in Damsigt (Voorburg) op dinsdag 17 september. We starten om 19.30 uur.

Waar gaat het over?

· Goede slaap en je hormonen

· Wat zijn de grote slaapverstoorders

· 10 tips om beter te slapen

· Ruimte om vragen te stellen Graag aanmelding via whatsapp (06 45646380) of e-mail: info@margovanderwoude.nl

Ken je mensen die slecht slapen? Deel dit bericht met hen alsjeblieft. Iedereen is van harte welkom!

*gratis, omdat ik mijn naamsbekendheid als hormoon- en leefstijlcoach met als specialisme stresshantering wil vergroten. Aanwezig zijn, verplicht je tot niets! Rondvertellen wat je van mijn workshop vindt zou fijn zijn.